A la Xarxa Menni de Dany Cerebral treballem per aconseguir que les persones afectades arriben a assolir el màxim grau de benestar possible. 
L’objectiu dels nostres programes terapèutics és augmentar les possibilitats de participació activa i integració social dels nostres pacients. Per a això, intervenim a tots els àmbits: físic, psicològic, educatiu, ocupacional…, i complementem l’atenció individual amb assessorament i orientació a les famílies.

Rehabilitació física

Darrere d’un dany cerebral es pot perdre la capacitat de caminar, de mantindre’s dret o, fins i tot, assegut. Els nostres equips de fisioteràpia articulen programes individuals per a millorar el funcionament motor, destinats a aconseguir el manteniment dels balanços articulars, la normalització de la postura, la bipedestació, l’equilibri i la recuperació de la marxa.

Rehabilitació neuropsicològica

La neuropsicologia estudia els processos psíquics que interaccionen per afavorir la conducta i la relació social. Les capacitats cognitives, les emocions, la voluntat d’acció i el govern de la conducta, poden veure-s’hi afectades en raó d’haver-se produït una lesió cerebral. Els nostres programes de rehabilitació neuropsicològica n’aborden aquestes alteracions. Exemples de programes concrets de rehabilitació neuropsicològica són aquells que se centren en l’atenció, la memòria, les funcions executives, la recuperació de l’autoconsciència o de les habilitats socials.
rehabilitacionDCA

Teràpia ocupacional

Els terapeutes ocupacionals dels nostres Serveis treballen per assolir objectius molt directament relacionats amb l’autonomia de les diferents activitats de la vida diària, des de les més bàsiques, com l’endreç personal, la roba de vestir o l’alimentació, fins unes altres de més complexes, com l’ús del transport públic, els ordinadors o els quefers laborals.

El disseny d’adaptacions arquitectòniques per a la llar i la selecció de productes d’ajuda (instruments adaptats, com coberts o ratolins, per exemple) són també una part de la tasca dels terapeutes ocupacionals. La millora de la destresa i la força de la mà afectada per una lesió cerebral també n’és una important àrea de treball.

Psicoteràpia

L’estat psicològic de les persones afectades per una lesió cerebral i el dels seus familiars més pròxims juga un paper fonamental en el procés de recuperació. Per això, els nostres programes dediquen una atenció especial a aquests aspectes, incloent-hi el recolzament psicoterapèutic sempre que en calga.

Logopèdia

Tractem els problemes que es presenten als camps de la parla (disàrtria, dispràxia, disprosòdia), del llenguatge (alteració lingüística global, mutisme, afàsia, alèxia, agrafia) i de la veu (disfonies). Quan és precís, hi apliquem sistemes alternatius de comunicació.