Iban Arrien

Cap del Servei de Fisioteràpia de l’Hospital Aita Menni

Porte vinculat a l’Hospital Aita Menni des del 1995, moments en què la fisioteràpia era incipient en el Servei de Dany Cerebral. Aquest treball em lliga cada dia amb aspectes que sempre han sigut motivadors: la possibilitat d’ajudar a les persones amb discapacitats i aprofundir en el funcionament del sistema nerviós central.
Responsable del Servei de Fisioteràpia des de 1997, m’agrada treballar en equips interdisciplinaris i relacionar-me amb les persones amb les que treballe a diari per assolir els objectius que es plantegen en un ambient de treball òptim i familiar. Al llarg d’aquest període s’ha procedit a obrir un Hospital de Dia a Bilbao, que oferta rehabilitació multidisciplinar en règim ambulatori i domiciliari, i els corresponents centres de dia a Sant Sebastià i Bilbao.
Sóc especialista en neurorehabilitació i terapeuta Bobath. Juntament a l’activitat laboral, he escrit articles per a revistes de fisioteràpia, col•labore com a ponent en jornades, congressos, etc., relacionats amb la fisioteràpia i amb el dany cerebral, i sóc professor tutor dels alumnes de 3r. Curs de Fisioteràpia en estances clíniques de diverses universitats.

Formació acadèmica

– Diplomat Universitari en Fisioteràpia per la Universitat Autònoma de Barcelona, 1991-1994.
– Especialitats: Fisioteràpia. Ciències de la Salut.

Publicacions

– Article a la revista de Fisioteràpia Trasko. Títol: Fisioterapia Neurológica. Associació Espanyola de Fisioterapeutes. Delegació del País Basc. 2001.
– Revista-periòdic El fisioterapeuta. Entrevista. Associació Espanyola de Fisioterapeutes. (Nacional). Maig de 2002.
– Editorials i diversos articles a la Revista de Fisioteràpia Elkarberri. Col•legi Oficial de Fisioterapeutes del País Basc en torn al tema: Abordatge fisioteràpic del Dany Cerebral Adquirit.

Activitat docent i investigadora

-Coordinador de Seminaris de Fisioteràpia La Fragua. Servei de Dany Cerebral. Hospital Aita Menni. Cursos 2001, 2002, 2003, 2004.
– Professor-tutor d’alumnes de 3r. curs de Fisioteràpia durant el desenvolupament de les Pràctiques Clíniques en el Servei de Dany Cerebral, Hospital Aita Menni (Arrasate-Mondragón) i Centre de Neurorehabilitació (Bilbao). Escola Universitària de Ciències de la Salut. Universitat de Vic (Barcelona). Des de 2005.
-Responsable de fisioterapeutes titulats en règim de formació continuada en pràctiques en el Servei de Dany Cerebral. Hospital Aita Menni (Arrasate-Mondragón) i Centre de Neurorehabilitació (Bilbao). Des de 1997.
-Ponent: Presentació: Fisioteràpia en la Malaltia de Pàrkinson. Dia Mundial de la Fisioteràpia al servei del ciutadà. Organitzat per COFPV i la Federació Basca de Pàrkinson. Bilbao, setembre de 2006.
-Ponent en el VII Congrés Zahartzaroa, Associació Basca de Geriatria i Gerontologia del País Basc. Tema: Valoració Geriàtrica: Valorar per a detectar, detectar per a intervindre. Vitòria-Gasteiz, maig de 2008.
-Professor del Màster de Gerontologia de la Universitat de Deusto (Bilbao). Cursos acadèmics 2008-2009.
-Professor del Curs per a Cuidadors de pacients amb discapacitat neurològica de Lantegi Batuak. Bilbao, octubre 2010.
-Ponent: Presentació: Fisioteràpia en la Fibrosi Quística. Dia Mundial de la Fisioteràpia al servei del ciutadà. Organitzat per COFPV amb la col•laboració de l’Associació Basca de Fibrosi Quística. Bilbao, setembre de 2010.

Experiència professional

– Cap del Servei de Fisioteràpia del Servei de Dany Cerebral. Unitat d’Hospitalització (Arrasate-Mondragón) i de l’Hospital de Dia-Centre de Neurorehabilitació (Bilbao). Des de 1997.
– Cap del Servei de Fisioteràpia de l’Hospital de Dia Dany Cerebral (Donostia-Sant Sebastià). Des de 2008.
– Supervisor del Servei de Fisioteràpia del Centre Bekoetxe-Centre de Dia per a persones afectades amb lesions neurològiques (Bilbao). Des de 2002. Diputació Foral de Biscaia-Hospital Aita Menni.
– Supervisor del Servei de Fisioteràpia del Centre Lurgorri-Centre de Dia Guernica (Biscaia), per a persones afectades amb lesions neurològiques. Des de 2009. Diputació Foral de Biscaia-Hospital Aita Menni.
– Fisioterapeuta col•laborador al Centre de Recuperació Funcional i Medicina de l’Esport Jesús Zelaia. 2004-2007.
– Fisioterapeuta en l’empresa de Pilota Basca, Asegarce. 1996-1999.

Idiomes

– Anglés
– Euskara

Altres dades d’interés

-Soci de l’Associació Espanyola de Fisioterapeutes, de l’Associació Espanyola de Neurorehabilitació i de l’Associació Espanyola de Terapeutes Bobath. Fisioteràpia Neurològica.
-President de l’Il•lustre Col•legi Oficial de Fisioterapeutes del País Basc i de l’Associació Espanyola de Fisioterapeutes a la Delegació del País Basc. Des de 2002.
-Membre de la Junta Directiva de l’Associació Espanyola de Fisioterapeutes a la Delegació del País Basc des de 2006.
– Vocal I del Consell General de Col•legis de Fisioterapeutes d’Espanya des de 2010.

Aficions

Gaudisc del meu temps lliure fent passejos per la platja, pel mont, viatjant… M’agrada veure i practicar tota classe d’esports. Cada volta valore més estar en companyia dels meus amics i família. Col•labore amb entitats públiques sobre aspectes de la meua professió (gestió, formació, etc).