A la Xarxa Menni de Dany Cerebral ajuntem competència tècnica i qualitat humana per a rehabilitar, fer costat i tindre cura de les persones amb dany cerebral.

Els valors històrics de les Germanes Hospitalàries –hospitalitat, acolliment, dedicació i lliurament- agafen forma en aquesta xarxa de Serveis, dedicats als qui pateixen de lesions cerebrals i a les seues famílies.

Els nostres centres són el resultat de combinar la tradició de servei al pacient amb l’empenta innovadora en l’assistència.

 

Partintd’una valoració individualitzada de cada cas, el nostre equip –constituït per professionals en diverses disciplines- desenvolupa un tractament integral per al pacient que hi inclou les dimensions: motora, de comunicació, d’autonomia en activitats de la vida diària, emocional i de competència intel·lectual. L’objectiu és recuperar-ne, del pacient, el màxim grau d’autonomia possible, i el nostre compromís sempre posa l’èmfasi en la dignificació de la persona.

La Xarxa Menni se centra essencialment en la rehabilitació

L’Hospital Aita Menni és una institució sense ànim de lucre dedicada al tractament i a la cura de persones amb malaltia mental, amb demència o amb dany cerebral. Fundada el 1898, Aita Menni compta hui dia amb centres hospitalaris, residències, unitats de rehabilitació i centres de dia repartits pertot el País Basc.

El Servei de Dany Cerebral de l’Hospital Aita Menni, creat el 1992, n’és el primer que s’obrí a Espanya. Compta amb una Unitat d’hospitalització de 20 llits a la seua seu de Mondragón, i unitats de rehabilitació ambulatòria a Bilbao, Sant Sebastià i Mondragón, així com una unitat de rehabilitació infantil a Bilbao, i sengles centres de dia a Sant Sebastià i Mondragón.

La Red Menni

L’Hospital Beata María Ana de Madrid fou fundat el 1888 per a proporcionar asil i educació a xiquetes òrfenes. A hores d’ara, és un centre medicoquirúrgic que compta amb multitud d’especialitats i moderns dispositius centrals, com ara les unitats d’hospitalització, el servei d’urgències, el bloc quirúrgic, UCI, imatge diagnòstica (TAC i RM), i un ampli i complet ventall de serveis relacionats amb la rehabilitació física i neurològica, entre dels quals hi reïx el Servei de Dany Cerebral. Aquest últim disposa d’una unitat d’hospitalització amb 19 llits, una unitat de rehabilitació ambulatòria i un servei de rehabilitació infantil.

El Centre Hospitalari Benito Menni de Valladolid ve desenvolupant la seua activitat des de l’any 1972. Es caracteritza per ser un Model Assistencial Integral que ha rebut alguns premis: Premi IMSERSO 1999, Premi IMSERSO 2000, en la celebració del seu 25é aniversari, i Premi de la Clínica San Francisco 2003 al Millor Centre Sociosanitari de Castella i Lleó; Premi Sanitària-2000 al Millor Centre Sanitari de Castella i Lleó 2009… Aquests reconeixements han servit d’estímul per a continuar treballant en la consecució d’una assistència de qualitat. El Servei de Dany Cerebral del Centre Hospitalari Benito Menni de Valladolid disposa d’una Unitat de rehabilitació ambulatòria i una Unitat de rehabilitació infantil. També compta amb la possibilitat de proporcionar cures mediques i d’infermeria, en règim d’ingrés, als pacients que estiguen rebent rehabilitació.

Nomenat en els seus orígens Asil Hospital Nostra Senyora del Carme, es fundà l’any 1919 a València amb la missió específica d’emparar i curar xiquetes malaltes. Amb el pas del temps, el centre passà d’hospital quirúrgic a residència i centre de dia per a persones majors, bo i conservant un servei de rehabilitació ambulatòria. Per a donar resposta a les necessitats més urgents, en 2002 s’obrí la Unitat de Dany Cerebral. Hui, el Servei de Dany Cerebral del Centre Sociosanitari Ntra. Sra. del Carme, compta amb una Unitat de rehabilitació ambulatòria i una Unitat de rehabilitació infantil.